fbpx
+40 722 654 461 contact@forest-villa.ro

Despre Cisnadioara

Cisnadioara (Michelsberg)

Cisnadioara este un sat situat la aproximativ 12 kilometri de Sibiu. Localitatea este cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale, dar și pentru atracțiile sale turistice. 

Cisnădioara are două „părți”: satul de jos, unde locuiesc majoritatea sașii transilvăneni, și satul de sus, unde locuiesc mulți non-sibieni.

Te intrebi ce poti vizita in Cisnadioara si imprejurimi? Iata sugestiile noastre!

 

Plimbare in cisnadioara

 

Biserica Fortificată Sf. Mihail 

Denumită cetate de către localnici, această basilică în stil roman este situată pe vârful unui deal, la maxim 15 minute de mers pe jos de la Forest Villa.

Biserica Fortificata Cisnadioara a fost pentru prima data atestata in 1223. Este unul dintre cele mai vechi și mai reprezentative monumente pentru stilul roman transilvănean. În această cetate au loc concerte, piese de teatru și expoziții de artă în decursul anului. În interiorul ei se regăsește cea mai veche orga cu tuburi in stare de functionare din Romania. 

Interesant este ca incepand cu secolul al Xii lea, aceasta Biserica – Cetate nu a mai fost renovata.

Pentru a ajunge la cetate, trebuie să urcați niște scări aflate într-o pădure, astfel încât să vă puteți opri și să vă bucurați de natura pe drum. Cetatea este înconjurată de iarbă și unele priveliști uimitoare ale Cisnădioarei și Cisnădiei. 

 

Muzeul Astra

Muzeul Astra al Civilizației Folclorice Tradiționale din Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Este situat în pădurea Dumbrava, la 6,5 ​​kilometri de centrul Sibiului. Funcționează din 1963 și se întinde pe 96 de hectare, dintre care 42 de hectare de zone vizibile, cu 10 kilometri de cărări pe care puteți merge și vizita exponatele.

Este un loc ideal pentru pastrarea spiritului autentic romanesc și vizualizarea vastei tradiții românești, situat la cca 5 km de Forest Villa, in drumul spre Sibiu. Are ca exponate monumente originale din toată România, reprezentând cultura și tradiția românească, precum locuințe vechi, case de țară, mijloace de transport și decorațiuni interioare originale.

muzeul astra sibiu
piatra broastei cisnadioara

 

Piatra Broaștei din Cisnadioara

Situată la 2 km de Forest Villa, această stâncă în formă de reptilă, cu o vechime de peste 65 milioane de ani, este un monument al naturii cu valoare paleontologică. Aceste calcare cretacice de la Cisnadioara conțin fosile de stridii, arici și stele de mare.

 

Centrul Sibiului

Fiindcă nu poți să vii la Sibiu și să nu vizitezi centrul acestuia, uite niște atracții turistice din centrul orașului pe care ar trebui să le vezi. 

– Muzeul Brukenthal – Galeria de artă are aproximativ 1200 de picturi ale lui Samuel von Brukenthal de la școlile de artă europene din secolele 15-18.

– Turnul Sfatului – oferă vizitatorilor o panoramă uimitoare a Sibiului.

– Biserica Romano-Catolică – orga ce se află și astăzi în biserică este din anul 1860 și a fost realizată de Karl Hesse din Viena

Catedrala luterană Sfânta Maria – se află în Piața Huet și este una dintre cele mai vechi și impresionante clădiri construite în stil gotic din Transilvania

-Podul Minciunilor – o emblemă a Sibiului, care face conexiunea dintre orașul de sus și orașul de jos.